Greek English

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018     

undefined

Πενήντα πλήρεις υποτροφίες από την ΣΒΙΕ μέσω της ΚΕΔΕ σε δημότες ευπαθών κοινωνικά ομάδων

Ιουλ 30, 2016, 20:19

 

  

Σε συνέχεια της εξαιρετικά επιτυχημένης σύμπραξης τους, που ξεκίνησε την περσινή χρονιά, ο ο εκπαιδευτικός οργανισμός ΣΒΙΕ θέτει και φέτος στη διάθεση της ΚΕΔΕ πενήντα πλήρεις υποτροφίες διετούς φοίτησης για την υποστήριξη των δημοτών της Αττικής που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ο Γενικός Διευθυντής ΣΒΙΕ, μέλος Δ.Σ Ένωσης Ιδιωτικών ΙΕΚ Ν. Καστρινάκης και η συνιδιοκτήτρια Σχολής ΣΒΙΕ, αντιπρόεδρος Συλλόγου Κολλεγίων Δ. Φουντουκάκου παρουσίασαν στα γραφεία της ΚΕΔΕ, αναλυτικά το πρόγραμμα στήριξης των συμπολιτών μας που επιθυμούν να σπουδάσουν αλλά στερούνται την οικονομική δυνατότητα.

Ειδικότερα ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΣΒΙΕ θέτει στη διάθεση της Κ.Ε.Δ.Ε. και για την φετινή χρονιά, πενήντα (50) πλήρεις υποτροφίες διετούς φοίτησης, συνολικής αξίας 360.000€, για την υποστήριξη των δημοτών της Αττικής που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (ΕΚΟ).

Οι απόφοιτοι Λυκείου που επιθυμούν να σπουδάσουν αλλά στερούνται την οικονομική δυνατότητα, μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους, μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου, στην Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου τους, η οποία θα πιστοποιεί ότι πληρούνται τα κριτήρια επίδοσης της υποτροφίας.

Σε κάθε δήμο που θα αποφασίσει να μετάσχει στην κοινή αυτή πρωτοβουλία αναλογεί μία (1) θέση υποτρόφου, υπό την προϋπόθεση ότι οι αιτήσεις που θα καταχωρηθούν από τον συγκεκριμένο δήμο θα είναι τουλάχιστον δέκα (10). Για λόγους διαφάνειας, η τελική επιλογή των δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί από κοινή επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Κ.Ε.Δ.Ε. και της ΣΒΙΕ.

Επιπλέον, σε κάθε κοινωνικά ή/και οικονομικά ευάλωτο πολίτη ο οποίος θα αιτηθεί υποτροφία μέσω της ως άνω διαδικασίας, η ΣΒΙΕ θα χορηγήσει αυτόματα 50% έκπτωση στα ετήσια δίδακτρα προκειμένου να σπουδάσει την ειδικότητα της επιλογής του.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ έκανε λόγο για «πρωτοβουλία ανθρωπιάς» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

« Στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για τη χώρα μας, μεταξύ κοινωνικά ενεργών φορέων στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας η σύμπραξη. Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι θα εξακολουθήσουμε να είμαστε κοντά σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, επεκτείνοντας την προσπάθειά μας και σε θέματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης.

Θέλω να εκφράσω θερμές ευχαριστίες προς τη Διεύθυνση και τους ιδιοκτήτες της Σχολής και να επαναλάβω πως μόνο καλά αποτελέσματα μπορούν να βγουν πάντα προς όφελος των πολιτών, μέσα από τέτοιου είδους συμπράξεις».

Από την πλευρά τους τόσο ο κ. Καστρινάκης όσο και η κα Φουντουκάκου επισήμαναν ότι στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να βρουν το δρόμο προς την επαγγελματική καταξίωση, άνθρωποι που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και απεύθυναν έκκληση στους Δήμους να συντρέξουν σε αυτή την προσπάθεια.

 


Κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι δικαιούχοι

 

Αίτηση για υποτροφία δικαιούνται να καταθέσουν οι ακόλουθες κατηγορίες συμπολιτών μας που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (ΕΚΟ):

Μακροχρόνια άνεργοι (εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους)
Πολίτες με ετήσιο ατομικό εισόδημα μικρότερο από 6.000 € (για άτομα 25 ετών και άνω)
Πολίτες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από 12.000 € (για άτομα κάτω των 25 ετών)
Άτομα με αναπηρία
Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών
Θύματα ενδοοικογενειακής ή άλλων μορφών βίας
Άτομα με θρησκευτικές, πολιτισμικές και λοιπές ιδιαιτερότητες
Άτομα σε κοινωνική επανένταξη
Πρόσφυγες, παλιννοστούντες, αιτούντες άσυλο κ.ά.

Οι ειδικότητες του ΙΕΚ ΣΒΙΕ, μεταξύ των οποίων μπορούν να επιλέξουν οι υπότροφοι σπουδαστές, είναι οι ακόλουθες:

Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων (Β. Μικροβιολόγου)
Βοηθός Νοσηλευτικής Χειρουργείου
Βοηθός Νοσηλευτικής ΜΕΘ
Βοηθός Νοσηλευτικής Μαιευτικής
Βοηθός Ραδιολογίας και Ακτινολογίας
Βοηθός Φυσικοθεραπείας
Βοηθός Εργοθεραπείας
Προπονητής Αθλημάτων
Βοηθός Φαρμακοποιού – Τεχνικός Φαρμάκων & Καλλυντικών
Βοηθός Οδοντικής Τεχνολογίας
Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας
Βοηθός Οπτικής – Οπτομετρίας
Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιέζ


Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στον Δήμο Ύδρας ή το Γραφείο Προέδρου της ΚΕΔΕ, τηλ. 2132147577 

exodos ydra

newsletter

Η Επικαιρότητα της Ύδρας στo email σας
 
 
 

Παραθυρο στην Υδρα

YDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRA

Βρειτε μας επισης

facebook twitter2 googleplus youtube rss mail issuu logo horizontal white SMALL 60X60Η εφημερίδα μας είναι έκδοση τοπικού ενδιαφέροντος που κυκλοφορεί εδώ και 37 χρόνια στην Ύδρα. Είναι η μοναδική εφημερίδα του νησιού και η μακροβιότερη με αδιάλειπτη  έκδοση τόσο για τα δεδομένα της Ύδρας όσο και του Σαρωνικού. Τηρώντας ανεξάρτητες θέσεις και αντικειμενική προσέγγιση, ενημερώνει με ειδήσεις της Ύδρας, άρθρα, κοινωνικά και συνεντεύξεις. Περισσότερα

Μελος