Greek English French

Κυριακή, 20 Μαΐου 2018     

undefined

Σύσκεψη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Αργοσαρωνικού

Ιαν 16, 2018, 18:17

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων  Παναγιώτης Χατζηπέρος, ανταποκρινόμενος στην επιστολή των Εμπορικών Συλλόγων των νησιών του Αργοσαρωνικού και της Τροιζηνίας-Μεθάνων σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση, συγκάλεσε σήμερα ευρεία σύσκεψη στο γραφείο του για το ανωτέρω θέμα. Στην εν λόγω σύσκεψη παρευρέθησαν ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, οι Δήμαρχοι Αίγινας Δημήτριος Μούρτζης, Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, Τροιζηνίας-Μεθάνων  Κωνσταντίνος Καραγιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Τροιζηνίας-Μεθάνων κ.κ. Βασίλης Παντελής και Κωνσταντίνος Πατουλιάς, εκπρόσωποι των Δήμων Ύδρας (Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Ράππας, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ύδρας Μαρία Κλαδάκη) και Σπετσών, ο Πρόεδρος του Εμπορικού-Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου κ. Δημήτριος Συξέρης και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

syskepsi gia aktoploiki1

Ο Αντιπεριφερειάρχης αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας και η Τροιζηνία τόσο μεταξύ τους όσο και με τον Πειραιά, αποτυπώνοντας την υπάρχουσα κατάσταση. Ένα χρόνιο και δύσκολο ζήτημα λόγω της φύσης του αλλά και λόγω του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου.
Συγκεκριμένα, παρατηρείται στα Μέθανα αραιή έως ανύπαρκτη ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες. Για τα νησιά Ύδρας και Σπετσών υπάρχει παντελής έλλειψη συμβατικού πλοίου με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να επιβαρύνονται οικονομικά. Επεσήμανε την ανάγκη να υπάρχουν προγραμματισμένα σταθερά δρομολόγια έτσι ώστε οι τουριστικοί πράκτορες (tour operators) να μπορούν να προγραμματίζουν με άνεση χρόνου τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις των γκρουπ των τουριστών.
Ο κ. Χατζηπέρος σημείωσε την ανάγκη αξιοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων προκειμένου να εξευρεθούν πόροι αλλά και τα πλεονεκτήματα που δίνουν οι καινοτόμες εφαρμογές. Η Ελλάδα σαν χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει την υποχρέωση να χρησιμοποιεί καύσιμα φιλικά προς το περιβάλλον, όπως είναι το LNG, αλλά και ηλεκτρική ενέργεια από το 2020. Επομένως, πρέπει να κατευθυνθούμε προς τέτοιου είδους λύσεις. Παράλληλα και προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα βραχυπρόθεσμα είναι απαραίτητη η παρέμβαση προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έτσι ώστε να βελτιωθεί η υφιστάμενη κατάσταση.
Κατόπιν πήραν τον λόγο όλοι οι παριστάμενοι, οι οποίοι εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και συμφώνησαν στην αναγκαιότητα σύνδεσης όλων των προορισμών του Αργοσαρωνικού μεταξύ τους αλλά και με το λιμάνι του Πειραιά, για λόγους τουριστικής ανάπτυξης αλλά και για την εξυπηρέτηση των κατοίκων.
Τέλος, συμφωνήθηκε η δημιουργία μiας ομάδας εργασίας αποτελούμενης από έναν εκπρόσωπο των νησιωτικών Δήμων και της Τροιζηνίας, υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, με σκοπό τη διερεύνηση όλων των διαθέσιμων επιλογών για τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την συνδρομή ειδικών επιστημόνων και ακαδημαϊκών φορέων.

exodos ydra

newsletter

Η Επικαιρότητα της Ύδρας στo email σας
 
 
 

Παραθυρο στην Υδρα

YDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRAYDRA

Βρειτε μας επισης

facebook twitter2 googleplus youtube rss mail issuu logo horizontal white SMALL 60X60Η εφημερίδα μας είναι έκδοση τοπικού ενδιαφέροντος που κυκλοφορεί εδώ και 37 χρόνια στην Ύδρα. Είναι η μοναδική εφημερίδα του νησιού και η μακροβιότερη με αδιάλειπτη  έκδοση τόσο για τα δεδομένα της Ύδρας όσο και του Σαρωνικού. Τηρώντας ανεξάρτητες θέσεις και αντικειμενική προσέγγιση, ενημερώνει με ειδήσεις της Ύδρας, άρθρα, κοινωνικά και συνεντεύξεις. Περισσότερα

Μελος